GELEERD DOOR HET LEVEN

Door mijn dyslexie en hoogbegaafdheid kwam ik op mijn levenspad de nodige obstakels tegen. Gaandeweg leerde ik mijn talenten te benutten en nieuwe wegen te vinden om mezelf te ontwikkelen. Hoewel ik altijd al voelde dat ik ‘anders’ was, kreeg ik de diagnose ‘dyslexie’ pas op mijn 45ste. Vanaf dat moment vormde dat het nieuwe vertrekpunt om een antwoord te vinden op de vraag: hoe maak ik het verschil?

Become who you are.

Albert Einstein

In deze zoektocht werd mij helder dat ik mijn dyslexie goed kan compenseren doordat bovengemiddeld slim en gevoelig ben. Maar ik ontdekte ook dat ik in mijn diepste kern normaal wilde zijn. Uiteindelijk, na veel denken en voelen, kwam ik erachter dat juist mijn anders-zijn mijn grootste kracht is. Mijn talent is om vanuit meerdere perspectieven naar de wereld te kijken. Dyslectici nemen anders waar, ze zijn beelddenkers en zeer sensitief. Deze andere manier van denken zet ik in voor een creatieve benadering van persoonlijke en organisatorische vraagstukken.

Gewoontes en vaste patronen maken ons leven overzichtelijk, maar ze zorgen er soms ook voor dat we mogelijkheden niet zien of kansen laten liggen. Als filosoof kan ik goed analyseren en ben ik kritisch op vooronderstellingen. Door je niet neer te leggen bij de status quo en te blijven zoeken naar de essentie, komen oplossingen voor problemen binnen handbereik. Dat heb ik zelf ervaren. Vanuit mijn drijfveer om anderen te ondersteunen bij het innemen van een ander perspectief, startte ik mijn eigen praktijk in Maastricht.